Om Oss

 

Hej och varmt välkommen in till oss på tallshipsraceshalmstad.se. Vi som grundat sidan är Hasse och Cecilia Bomfeldt, ett par som träffats på grund av vårt gemensamma intresse för båtliv. Innan vi fann varandra har vi bägge seglat hela livet, sedan barnsben. Det är bara något helt magiskt med att kasta loss och ge sig ut på det öppna havet.

Allteftersom åren gått har vi dessutom hunnit beta av ett antal projekt och drömmar. Till exempel var vi med i en kappseglingstävling 2004, då med vår egen pärla Victoria, en snabb J/80. Just nu håller vi dock på med livets kanske största utmaning och äventyr – vår jorden-runt-segling. Vi håller just nu på att lära oss allt möjligt. Även om vi seglat och varit på havet hela livet är det mycket vi vill lära oss av säkerhetsskäl, som båtmekanik och vård. Hasse tog dessutom SRC-radiokurs i maj förra året medan jag lärt mig massor i utsjöskepparkursen.

Hos oss vill vi samla likasinnade och du är alltid välkommen att höra av dig med frågor eller input om våra artiklar. Här är vår egen seglaroas med inspiration, fakta, intressant läsning och mycket mer. Hoppas du ska trivas.

Skepp ohoj!