Young HipHop Artists arrangerar Dance Battle

Hip- hopdansare från hela Sverige och även utlandet gästar Halmstad under The Tall Ships Races då föreningen Young HipHop Artists arrangerar danstävling i Jolly Park under fredagskvällen den 30 juni. Domare samt värd för tävlingen är bland annat Hacim och Kaos från svenska mästarna De la kings.

Det kommer bjudas på allt från breakdance till popping till krump (en streetdancestil med mycket attityd) och dansarna kommer b.la. från Holland, Danmark och Norge. Totalt 16 grupper med tre dansare i varje grupp förväntas delta i All Style HipHop Battle 3 vs 3 i stora tältet i Jolly Park, förlagd i Järnvägsparken den 30 juni. DJ Combat och DJ Renegade kommer finnas på plats samt domarna Ida Inxi från House of prodigy och Majeko dance crew och Hacim från De la kings med flera.

Åtta professionella dansgrupper är redan inbokade och ytterligare åtta anmälda grupper skall väljas ut till kampen om prissumman på 6000 kr.

Young HipHop Artists samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan och Dansstudion och består av en grupp unga dansare inriktade på hiphop. Gruppen har b.la. uppträtt på Streetstar, Funkismello och andra events i Halmstad. Föreningens syfte är att uppträda runt om i Sverige samt delta i och arrangera danstävlingar.