Tunisiska världsstjärnan Emel Mathlouthi gästar The Tall Ships Races 2017

Den tunisiska sångerskan Emel Mathlouthi, känd som en av de ledande artisterna för den demokratiska kampen i Tunisien, uppträder på River stage söndagen den 2 juli. Med sin vackra röst och unika sound har hon erövrat världen och 2015 uppträdde hon på ceremonin för Nobels fredspris.

Emel Mathlouthi blandar nordafrikanska rytmer med elektroniska beats, detta toppar hon med en oerhört vacker och kraftfull röst. Hon är känd som en av de ledande artisterna för den arabiska våren under vilken hon även fick sitt genombrott. 2012 släppte hon sitt debutalbum Kelmti Horra (Mitt ord är fritt), som fick ett varmt mottagande av fans och kritiker. Inspelningen när hon framför låten Kelmti Horra inför demonstranter i centrala Tunis spreds snabbt i sociala medier, och blev något av en symbol för den demokratiska kampen. Skivan präglas av starka melodier och influenser från artister som Joan Baez, Massive Attack och Björk. Därefter har Emel Mathlouthi uppträtt i länder som Egypten, Irak och Turkiet samt på festivaler i Kanada, Frankrike och Storbritannien.

2015 gjorde Emel ett bejublat framträdande på ceremonin för Nobels fredspris i Oslo. Till The Tall Ships Races kommer denna världsartist uppbackad av ett band där de fokuserar på musiken från det senaste albumet Ensen som släpptes i början av 2017.

Läs hela pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster