Larz-Kristerz bjuder upp till dans på Maritime Stage

För alla danssugna på folkfesten The Tall Ships Races kommer Larz-Kristerz att underhålla på Maritime Stage på söndagskvällen den 2 juli. Bandets motto är att sprida glädje och att de som lyssnat på dem en kväll ska gå hem med ett leende på läpparna.

- Dans är ett viktigt inslag på en festival. Vi är stolta över att kunna erbjuda detta tillsammans med bl.a. Larz- Kristerz under The Tall Ships Races. Dansgolv kommer anläggas och feststämning utlovas, säger Rickard Bengtsson, projektledare för scen och kultur.

Efter att ha vunnit dansbandskampen 2008 blev suget efter ett ”Larz-Kristerz” större än de kunnat ana. Nu turnerar de över hela Sverige och har släppt sju skivor under skivbolaget Sony Musics vingar. Fem gånger har bandet nominerats på Grammisgalan till Årets dansband.

Larz-Kristerz består av en blandning av flera olika Älvdalsband. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet samt för amerikansk countrymusik.Skivan Från Älvdalen till Nashville släpptes 2011 och spelades in i countrymusikens mecka; Nashville, Tennessee i USA tillsammans med några av de allra främsta session-musikerna i världen.