Jazzstjärnor ger guldkant till The Tall Ships Races

Festivalens jazzunderhållning kommer levereras av den internationellt beryktade Tolvan Big Band från Malmö under lördagen den 1 juli samt av Viktoria Tolstoy på söndagen den 2 juli. Färgstarka Tolstoy är sedan länge en av Sveriges ledande jazzsångerskor.

Tolvan Big Band
Bandet utgör ett kraftpaket med som ett av de bästa och mest kreativa storbanden i världen. Sedan 1980 har dess konstnärlige ledare, Helge Albin, skapat en dynamisk ensemble med ett flexibelt och nyskapande förhållningssätt till olika musikaliska situationer som lett fram till Tolvans omfattande internationella rykte och konserter runt hela jordklotet. 2010 tilldelades Helge Albin Svenska Jazzriksförbundets pris Jazzkannan för nydanande insatser inom jazzen. 2011 tilldelades han Jazz i Malmös pris Guldnålen.

Viktoria Tolstoy
Den mångsidiga och enastående Viktoria Tolstoy utkom nyligen med sin nya uppmärksammade skiva Meet Me At The Movies. Hon har alltid haft ett stort intresse för film och hennes gestaltande och levandegörande sätt att sjunga passar som hand i handske med plattans repertoar med musik från bland annat Bagdad Café, Casablanca och Dancer in the Dark. Musik med spännvidd och dramatik – liksom Viktoria själv.