Hov1, Mwuana och Galavant spelar på Tall Ships Races

Hip hop-, rap- och housemusik utgör det senaste tillskottet i programmet under The Tall Ships Races sista helgen i juni. Sveriges mest hypade rappare Mwuana, det lokala sjärnskottet Galavant samt populära Hov1 utgör ett ungt inslag i sommarfesten.

Hov1 fick sitt genombrott sommaren 2016 med legendariska spelningar på bland annat Emmabodafestivalen, Storsjöyran och framför allt med ett bejublat framträdande på Rockbjörnen. Debutsingeln ”Hur kan du säga saker” skrevs redan när de flesta av killarna gick på gymnasiet och har följts upp av ”Kärleksbrev” med över 4 miljoner spelningar på Spotify och ”Ska vi?” – allt skrivet rakt ur hjärtat utan censur.

Halmstadkillarna i Galavant klev in i rampljuset 2013 med debutsingeln ”Tonight” som sålde platina och som streamats närmare 7 miljoner gånger. Med spelningar på Summerburst, Bråvalla och Where Is The Party har grabbarna stor erfarenhet att fånga publiken med sina shower. Galavant har släppt låtar med bolag som Ultra Music, Universal, och Ministry Of Sound, skrivit hits som ”World Of Dreams”, ”Rule The World”, ”Sing This Song”, och ”Zero”, och nu signat med två nya partners: Armada Music och Sony.

Mwuana är en av Sveriges mest omtalade och hetaste namn på rapscenen just nu. Han har skakat om hiphop-Sverige med sin unika röst och råa och ärliga texter. Med kreativitet som få fortsätter han att leverera musik som överraskar. 2015 debuterade han med en hyllad EP-trilogi som strax därefter tilldelades priset för Årets hiphop på Manifestgalan (indiebolagens motsvarighet till Grammisgalan). Dessutom nominerades han i samma kategori på P3 Guld.

Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster