Arnold Schwarzenegger inbjuden till Halmstad

Söndag 2 juli, mitt under The Tall Ships Races, genomförs en alldeles särskild styrkemätning. För första gången arrangeras nämligen en CrossFit-tävling ombord på ett fartyg. Flera stjärnor är inbjudna senast i raden är Arnold Schwarzenegger. Tävlingen är världsunik, då den genomförs ombord på den 39 meter långa skonerten HMS Falken. CrossFit Svea står som arrangör.

CrossFit är ett globalt fenomen som förenar och engagerar många världen över. I träningsformen görs funktionella rörelser som utförs under hög intensitet. Vanligen tävlar man i en så kallad box (platsen där träningen sker), men nu kommer det för första gången tävlas i CrossFit ombord på ett fartyg. Försvarsmaktens utbildningsfartyg HMS Falken, som ligger vid kaj inne på evenemangsområdet, blir platsen för tävlingen. Flera kända profiler inom CrossFit är inbjudna, bland annat Karl Dyall som tävlat i Games (CrossFit VM).

Tävlingen anordnas i samarbete med Halmstadbaserade CrossFit Svea. Malin och Patrik Braw från CrossFit Svea befinner sig just nu i Venice Beach, Kalifornien, för att personligen överlämna en tävlingsinbjudan till Arnold Schwarzenegger. På ikoniska Golds Gym i Venice tränar nämligen Arnold Schwarzenegger fortfarande regelbundet. Han är en av manlig bodybuildings största stjärnor genom tiderna och har gjort en internationell filmkarriär. Han har även varit guvernör i Kalifornien.