Nyheter

 • 2017-07-11

  Tack!

  Tack för att ni var med och gjorde The Tall Ships Races Halmstad 2017 till en hejdundrande fest!Se det bästa från The Tall Ships Races Halmstad på vår Facebooksida. Där finns fler bilder och videoklipp!Tall Ships Races på Facebooklänk till annan webbplats
 • 2017-07-03

  Se Parade of Sails kl. 14.00 för The Tall Ships Races

  Måndagen är sista chansen att se alla vackra fartyg på evenemangsområdet innan de kastar loss klockan 14.00 för Parade of Sails mot Tylön och segla söderut. Förutom i hamnområden kan paraden ses längs med Prins Bertils stig, hela kuststräckan ut till Tylösand. Paraden uppskattas pågå fram till runt klockan 16.00. På grund av fortsatt starka vindar håller följande områden stängt idag: Costal Living och Jolly Park. Även Halmstad Brass uppträdande på kajen ställs in på grund av de starka vindarna.
  Information om fartygens ordning i paraden kommer inom kort!Se det bästa från söndagen på vår Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns fler bilder och videoklipp!
 • 2017-07-02

  Se söndagens höjdpunkter på Tall Ships Races

  Söndagens program på The Tall Ships Races i Halmstad bjuder på massor av aktiviteter, sportevenemang, uppvisningar och en härlig mix av artister. Se några av höjdpunkterna här:
  • 13.00 CrossFit-tävling med CrossFit Svea, HMS Falken
  • 16.45 Elektronisk musikshow (Jolly Stage)
  • 17.00-18.00 Uppvisningsmatcher i volleyboll med svenska eliten, Beach area
  • 18.00 Mariette Hansson, Ocean Stage
  • 18.00-20.00 Wake the River - Best kicker (wakeboardtävling i Nissan), Coastal living
  • 20.00 Linnea Henriksson, Ocean Stage
  • 20.00 En kväll i visans tecken med Visklubben Skeppet, Jolly Stage
  • 20.20 Habibiz (svensksjungande arabiskt dansband), Maritime Stage
  • 21.00 Larz Kristerz (dansband), Maritime Stage
  • 21.30 Emel Mathlouthii (North African New Sounds), River Stage
  • 22.00 Norlie & KKV (hiphop/pop), Ocean Stage
  • 23.00 Burnt Out Punks, Ocean Square
  Se hela programmet här.
  Se det bästa från lördagen på vår Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns fler bilder och videoklipp!
 • 2017-07-01

  Karnevalsyra när Crew Parade tog över Halmstad

  Vid 16 tiden blev det riktig karnevalstämning när besättningarna från fartygen passerade genom stan i Crew Parade. Paraden tog sin början från slottet till Ocean stage, via Strandgatan, Bredgatan och Stationsgatan. Väl framme vid slutdestinationen, Ocean stage väntar prisutdelning till de tävlande fartygen.
 • 2017-07-01

  Lördagens höjdpunkter på The Tall Ships Races

  Nu fortsätter The Tall Ships Races i Halmstad! Spana in några av höjdpunkterna från dagens program här:
  • 13.00 Jorden runt på 10 låtar (familjeföreställning), River stage
  • 14.00 Babblarna (familjemusikal), Maritime stage
  • 14.00 Sagosånger med Allis Trio, Jolly stage
  • 16.00 Crew parade avgår från Halmstad slott
  • 16.00 Funkismello, Maritime stage
  • 17.00 Prisutdelning till deltagande fartyg, Ocean stage
  • 18.00 Hasse Andersson, Ocean stage
  • 20.00 Världsmusik med orientalisk magdans, Jolly stage
  • 22.00 HOV1 (hiphop), Ocean stage
  Hela programmet hittar du här!
  ÄNDRINGAR I PROGRAMMET!
  Föreställningen "På Kryss med Mumma" startar kl. 15.00 istället för 16.00 på River stage.
  Nytt är även att Lemnells kapell ersätter Live and Dangerous. Lemnells kapell går på Maritime stage kl. 23.00.
  Väder: Prognosen visar uppehåll och efterlängtad sol mot kvällen!
  På TSR:s Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du filmer och bilder från fredagen.
 • 2017-06-30

  Tall Ships Races i Halmstad är igång!

  Äntligen är vi igång! Segelfartyg från hela världen ligger i hamnen, Shabab Oman är ett av de mest långväga. Evenemangsområdet är redan fyllt av aktiviteter hela dagen. Missa inte den officiella invigningen kl. 15.15 och flyguppvisningen med Jas Gripen kl. 15.00 (Obs! Hög ljudnivå). Dagens program hittar du här.
  Vi vill också bjuda på en preliminär väderleksprognos för evenemanget:
  Fredag , under eftermiddagen och kvällen väntas regn i måttliga mängder, byiga men avtagande vindar, 14 grader.
  Lördag , efter en regnig natt väntas uppehåll hela dagen. Solchanser mot kvällen, 14-16 grader.
  Söndag , uppehåll, växlande molnighet, 14-17 grader.
  Måndag, risk för regnskurar mot eftermiddagen, växlande molninghet, 14-17 grader.
  Källa: SMHI
 • 2017-06-27

  Malcolm Miller - Första fartyget i hamn

  Det första fartyget har anlänt till Halmstad och The Tall Ships Races! Den tremastade skonaren Malcolm Miller från England kom under tisdagseftermiddagen in till Halmstad hamn. Under natten lade fler fartyg till. Välkomna säger vi till fartygen och dess besättningar!
 • 2017-06-27

  Maraton på TSR-området - för barnens skull

  Håkan och Andreas Jonsson springer ett maraton på evenemangsområdet för att uppmärksamma kampanjen: "LÅT FLER FÅ FYLLA FEM". Preliminär starttid är fredag kl. 12.00. Start och mål sker vid kampanjens tält vid Beach Area.- Det är en stor glädje att få uppmärksamma vår kampanj genom att få genomföra en maratonlopp inom festivalområdet, säger Håkan och Andreas.Läs mer om maratonet och kampanjen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-06-15

  Rockgruppen Art Nation till The Tall Ships Races 2017

  Art Nation är gruppen som på kort tid har blivit en av Sveriges nya musikexport inom rockmusiken. Fredagen den 30 juni inviger de Ocean stage före D-A-D och Europe under The Tall Ships Races första kväll.Med nomineringar och priser som Årets Svenska Genombrott, Årets liveakt och flera prestigefyllda konserter i ryggen har Art Nation gått från att vara okänd till stjärnskott på bara några år. Bandet har blivit mycket uppmärksammade för sitt lojala arbete kring välgörenhet och mänskliga rättigheter. 2016 skrev de Årets Gothia Cup låt We are better together som framfördes på Ullevi inför 60.000 åskådare.Nu är de aktuella med sitt nya album Liberation som hyllas över hela världen.
 • 2017-06-08

  Internationella gatuteaterartister underhåller på TSR

  Från ställen som de mörka nattklubbarna i London och de stora fotbollsarenorna i Argentina landar en unik blandning gatuteaterartister på The Tall Ships Races i Halmstad den 30 juni- 3 juli. Under evenemangsdagarna kommer en ny artist att uppträda varje timma på Maritime Square. Bland artisterna finns en svärdslukare, en fotbollsjonglör och en gummikvinna.

  Bland akterna finns en humoristisk varietéartist från England, en gummikvinna, en fotbollsjonglör från Argentina, en svärdslukare från Irland samt en festivalorkester som spelar isländsk tivolijazz.

  Gatuteatern har sin utgångspunkt vid Maritime Square, men dyker även upp på olika platser under evenemangsdagarna. Internationella artister som spelar ”på hatten” kommer att poppa upp här och var, berättarföreställningen ”Timmermannen som tillverkade hajkäppar” spelas på Jolly Stagelänk till annan webbplats och Burnt Out Punks eldshowar vid Ocean Square efter mörkrets inbrott.

  Läs pressmeddelandet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • 2017-05-24

  Young HipHop Artists arrangerar Dance Battle

  Hip- hopdansare från hela Sverige och även utlandet gästar Halmstad under The Tall Ships Races då föreningen Young HipHop Artists arrangerar danstävling i Jolly Park under fredagskvällen den 30 juni. Domare samt värd för tävlingen är bland annat Hacim och Kaos från svenska mästarna De la kings.Det kommer bjudas på allt från breakdance till popping till krump (en streetdancestil med mycket attityd) och dansarna kommer b.la. från Holland, Danmark och Norge. Totalt 16 grupper med tre dansare i varje grupp förväntas delta i All Style HipHop Battle 3 vs 3 i stora tältet i Jolly Park, förlagd i Järnvägsparken den 30 juni. DJ Combat och DJ Renegade kommer finnas på plats samt domarna Ida Inxi från House of prodigy och Majeko dance crew och Hacim från De la kings med flera.Åtta professionella dansgrupper är redan inbokade och ytterligare åtta anmälda grupper skall väljas ut till kampen om prissumman på 6000 kr.

  Young HipHop Artists samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan och Dansstudion och består av en grupp unga dansare inriktade på hiphop. Gruppen har b.la. uppträtt på Streetstar, Funkismello och andra events i Halmstad. Föreningens syfte är att uppträda runt om i Sverige samt delta i och arrangera danstävlingar.
 • 2017-05-18

  Larz-Kristerz bjuder upp till dans på Maritime Stage

  För alla danssugna på folkfesten The Tall Ships Races kommer Larz-Kristerz att underhålla på Maritime Stage på söndagskvällen den 2 juli. Bandets motto är att sprida glädje och att de som lyssnat på dem en kväll ska gå hem med ett leende på läpparna.- Dans är ett viktigt inslag på en festival. Vi är stolta över att kunna erbjuda detta tillsammans med bl.a. Larz- Kristerz under The Tall Ships Races. Dansgolv kommer anläggas och feststämning utlovas, säger Rickard Bengtsson, projektledare för scen och kultur.Efter att ha vunnit dansbandskampen 2008 blev suget efter ett ”Larz-Kristerz” större än de kunnat ana. Nu turnerar de över hela Sverige och har släppt sju skivor under skivbolaget Sony Musics vingar. Fem gånger har bandet nominerats på Grammisgalan till Årets dansband.Larz-Kristerz består av en blandning av flera olika Älvdalsband. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet samt för amerikansk countrymusik.Skivan Från Älvdalen till Nashville släpptes 2011 och spelades in i countrymusikens mecka; Nashville, Tennessee i USA tillsammans med några av de allra främsta session-musikerna i världen. 
 • 2017-05-12

  Preliminärt program för The Tall Ships Races

  Sommarens stora folkfest närmar sig med stormsteg! Nu släpper vi ett preliminärt dag-för-dag program med höjdpunkter ur programmet för The Tall Ships Races i Halmstad, 30 juni-3 juli. Se vilken dag din favoritartist spelar. Läs mer på fliken Besökare i menyn. 
 • 2017-05-11

  Jazzstjärnor ger guldkant till The Tall Ships Races

  Festivalens jazzunderhållning kommer levereras av den internationellt beryktade Tolvan Big Band från Malmö under lördagen den 1 juli samt av Viktoria Tolstoy på söndagen den 2 juli. Färgstarka Tolstoy är sedan länge en av Sveriges ledande jazzsångerskor.

  Tolvan Big Band
  Bandet utgör ett kraftpaket med som ett av de bästa och mest kreativa storbanden i världen. Sedan 1980 har dess konstnärlige ledare, Helge Albin, skapat en dynamisk ensemble med ett flexibelt och nyskapande förhållningssätt till olika musikaliska situationer som lett fram till Tolvans omfattande internationella rykte och konserter runt hela jordklotet. 2010 tilldelades Helge Albin Svenska Jazzriksförbundets pris Jazzkannan för nydanande insatser inom jazzen. 2011 tilldelades han Jazz i Malmös pris Guldnålen.
  Viktoria Tolstoy
  Den mångsidiga och enastående Viktoria Tolstoy utkom nyligen med sin nya uppmärksammade skiva Meet Me At The Movies. Hon har alltid haft ett stort intresse för film och hennes gestaltande och levandegörande sätt att sjunga passar som hand i handske med plattans repertoar med musik från bland annat Bagdad Café, Casablanca och Dancer in the Dark. Musik med spännvidd och dramatik – liksom Viktoria själv.
 • 2017-05-04

  Tunisiska världsstjärnan Emel Mathlouthi gästar The Tall Ships Races 2017

  Den tunisiska sångerskan Emel Mathlouthi, känd som en av de ledande artisterna för den demokratiska kampen i Tunisien, uppträder på River stage söndagen den 2 juli. Med sin vackra röst och unika sound har hon erövrat världen och 2015 uppträdde hon på ceremonin för Nobels fredspris.

  Emel Mathlouthi blandar nordafrikanska rytmer med elektroniska beats, detta toppar hon med en oerhört vacker och kraftfull röst. Hon är känd som en av de ledande artisterna för den arabiska våren under vilken hon även fick sitt genombrott. 2012 släppte hon sitt debutalbum Kelmti Horra (Mitt ord är fritt) , som fick ett varmt mottagande av fans och kritiker. Inspelningen när hon framför låten Kelmti Horra inför demonstranter i centrala Tunis spreds snabbt i sociala medier, och blev något av en symbol för den demokratiska kampen. Skivan präglas av starka melodier och influenser från artister som Joan Baez, Massive Attack och Björk. Därefter har Emel Mathlouthi uppträtt i länder som Egypten, Irak och Turkiet samt på festivaler i Kanada, Frankrike och Storbritannien.

  2015 gjorde Emel ett bejublat framträdande på ceremonin för Nobels fredspris i Oslo. Till The Tall Ships Races kommer denna världsartist uppbackad av ett band där de fokuserar på musiken från det senaste albumet Ensen som släpptes i början av 2017.
  Läs hela pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-04-27

  Norlie & KKV till The Tall Ship Races i Halmstad

  Stjärnduon Norlie & KKV avslutar söndagskvällen den 2 juli på Ocean Stage under The Tall Ships Races. Hitlåtar som ”Ingen annan rör mig som du” och ”Där jag hänger min hatt” har gjort dem till några av de mest lyssnade svenska artisterna.Norlie & KKV består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) och är en av Sveriges mest framgångsrika duor. Fostrade i ett hiphopsverige präglat av artister som Snook och Maskinen , rörde sig Norlie & KKV tidigt utanför genrens traditionella ramar.2011 slog Norlie & KKV igenom med låten ”När jag går ner” och har sedan dess fortsatt sin resa rakt framåt. 2013 vann de pris som Årets nykomling på P3 Guld och samma år släpptes debutalbumet ”Snart”, som innehåller de framgångsrika låtarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Båda nådde topp 10 på Sverigetopplistan. Med en hyllad turné och ett uppträdande i folkliga ”Allsång på Skansen” lade de Sverige för sina fötter.Läs hela pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-04-20

  Eric Gadd & Blacknuss ger soul till Halmstad

  Blacknuss, ofta kallade soultraditionens förnämsta ambassadörer i Sverige, kommer tillsammans med Sveriges främste soulman Eric Gadd att skapa magi på River Stage fredagen 30 juni.
  I år är det 25 år sedan det numera legendariska musikkollektivet Blacknuss uppstod på jazzklubben Fasching i Stockholm. Blacknuss blandar soul, R&B, jazz och urbana beats. Under ledning av den energiske trumslagaren och kapellmästaren Martin Jonsson har Blacknuss kommit att bli Sveriges svar på amerikanska The Roots. Blacknuss hade 1994 hits med låtarna "It Should Have Been You", "Last Night A DJ Saved My Life" och senare 1996 med låten "Dinah".
  Eric Gadd är en av de starkaste profilerna på den svenskasoulscenen. 1991 släppte han den engelskspråkiga skivan Do You Believe in Gadd?. 2008 återgick han till svenska texter på albumet Stockholm står kvar men jag ligger. Senaste albumet Fiende eller vän släpptes 2013.
  Läs hela pressmeddelandetlänk till annan webbplats
 • 2017-04-11

  Världsmästare swingar loss på The Tall Ships Races

  Under The Tall Ships Races får besökare chansen att utmana Sandra Carlborg, världsrekordinnehavare i golfgrenen longdriving. Under den fartygsfyllda folkfesten kommer hon att dela med sig av tips och erfarenheter. Ta chansen att prova golf i en spektakulär miljö omgiven av högmastade fartyg. Sandra Carlborg, innehavare av världsrekordet på 357,7 meter och flerfaldig världsmästare, är van att genomföra event men är ovan vid den udda omgivningen.
  -Jag har flera tävlingar och event inplanerade i år men något säger mig att detta kommer vara lite speciellt. Normalt sett är jag på en golfbana eller en driving range men den här gången ska vi slå in i en bur som är uppställd i evenemangsområdet och det ska bli jättespännande, säger Sandra Carlborg.
  Hon har med sig flightscope, som mäter bollens flykt och kan återge en mängd olika värden som bland annat total längd på slaget. Alla som utmanar henne kan, om de vill, få feedback på sina slag. Golfaktiviteten är ett samarbete mellan projektet Golfhuvudstaden och tryckeriföretaget KB Media.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
 • 2017-04-10

  Rockikonerna D-A-D spelar på The Tall Ships Races

  Fredagen den 30 juni intar det danska rockbandet D-A-D Ocean stage, vilken de även delar med superbandet Europe som går på scenen efter D-A-D. En oförglömlig kväll i rockens tecken utlovas!Bandet bildades i Köpenhamn 1982 under namnet Disneyland After Dark. Den 3 mars 1984 räknar bandet som sitt födelsedatum då de gjorde sin alla första spelning ihop på Musikcaféen i Köpenhamn samt hade med Jacob Binzer på gitarr för första gången.D-A-D släppte sin första EP 1985 och har nu spelat tillsammans i över 27 år. Deras första fullängdsplatta Call of the Wild släpptes 1986. Det stora genombrottet kom 1989 med skivan No Fuel Left for the Pilgrims där deras monsterhit Sleeping my day away fanns med. D-A-D:s senaste och elfte album DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK släpptes 2011.
 • 2017-04-07

  Arnold Schwarzenegger inbjuden till Halmstad

  Söndag 2 juli, mitt under The Tall Ships Races, genomförs en alldeles särskild styrkemätning. För första gången arrangeras nämligen en CrossFit-tävling ombord på ett fartyg. Flera stjärnor är inbjudna senast i raden är Arnold Schwarzenegger. Tävlingen är världsunik, då den genomförs ombord på den 39 meter långa skonerten HMS Falken. CrossFit Svea står som arrangör.CrossFit är ett globalt fenomen som förenar och engagerar många världen över. I träningsformen görs funktionella rörelser som utförs under hög intensitet. Vanligen tävlar man i en så kallad box (platsen där träningen sker), men nu kommer det för första gången tävlas i CrossFit ombord på ett fartyg. Försvarsmaktens utbildningsfartyg HMS Falken, som ligger vid kaj inne på evenemangsområdet, blir platsen för tävlingen. Flera kända profiler inom CrossFit är inbjudna, bland annat Karl Dyall som tävlat i Games (CrossFit VM).Tävlingen anordnas i samarbete med Halmstadbaserade CrossFit Svea. Malin och Patrik Braw från CrossFit Svea befinner sig just nu i Venice Beach, Kalifornien, för att personligen överlämna en tävlingsinbjudan till Arnold Schwarzenegger. På ikoniska Golds Gym i Venice tränar nämligen Arnold Schwarzenegger fortfarande regelbundet. Han är en av manlig bodybuildings största stjärnor genom tiderna och har gjort en internationell filmkarriär. Han har även varit guvernör i Kalifornien.
 • 2017-03-31

  Hov1, Mwuana och Galavant spelar på Tall Ships Races

  Hip hop-, rap- och housemusik utgör det senaste tillskottet i programmet under The Tall Ships Races sista helgen i juni. Sveriges mest hypade rappare Mwuana, det lokala sjärnskottet Galavant samt populära Hov1 utgör ett ungt inslag i sommarfesten.Hov1 fick sitt genombrott sommaren 2016 med legendariska spelningar på bland annat Emmabodafestivalen, Storsjöyran och framför allt med ett bejublat framträdande på Rockbjörnen. Debutsingeln ”Hur kan du säga saker” skrevs redan när de flesta av killarna gick på gymnasiet och har följts upp av ”Kärleksbrev” med över 4 miljoner spelningar på Spotify och ”Ska vi?” – allt skrivet rakt ur hjärtat utan censur.Halmstadkillarna i Galavant klev in i rampljuset 2013 med debutsingeln ”Tonight” som sålde platina och som streamats närmare 7 miljoner gånger. Med spelningar på Summerburst, Bråvalla och Where Is The Party har grabbarna stor erfarenhet att fånga publiken med sina shower. Galavant har släppt låtar med bolag som Ultra Music, Universal, och Ministry Of Sound, skrivit hits som ”World Of Dreams”, ”Rule The World”, ”Sing This Song”, och ”Zero”, och nu signat med två nya partners: Armada Music och Sony.Mwuana är en av Sveriges mest omtalade och hetaste namn på rapscenen just nu. Han har skakat om hiphop-Sverige med sin unika röst och råa och ärliga texter. Med kreativitet som få fortsätter han att leverera musik som överraskar. 2015 debuterade han med en hyllad EP-trilogi som strax därefter tilldelades priset för Årets hiphop på Manifestgalan (indiebolagens motsvarighet till Grammisgalan). Dessutom nominerades han i samma kategori på P3 Guld.Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-03-24

  Babblarna besöker The Tall Ships Races

  De har gjort succé som barnprogram på SVT. Nu är Babblarnas musikal är klara för The Tall Ships Races. Diddi, Doddo och de andra dansar upp på scen under The Tall Ships Races den 1 juli. Babblarna bjuder på en svängig, interaktiv och rolig musikal där ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler. Babblarna riktar sig främst till barn 2-5 år.Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats
 • 2017-03-13

  TSR-armband finansierar seglats för ungdomar

  Tusen sålda armband skulle kunna finansiera en traineeplats för en ungdom på The Tall Ships Races. Daglig verksamhet i Halmstads kommun, som tidigare gjort armband till Funkismello, gör det nu tillsammans med Halmstads största evenemang 2017.
  Armbanden är ett av flera projekt som daglig verksamhet har tillsammans med The Tall Ships Races.
  Kerstin Andersson, verksamhetschef i Halmstads kommun:
  - Armbanden har varit en succé i tidigare sammanhang och vi tror att en försäljning på Tourist Center och förhoppningsvis även i några butiker i city kommer att göra det möjligt för oss att finansiera en plats för en ungdom på ett fartyg.
  Det kommer också vara möjligt för besökare att själv göra dessa armband tillsammans på daglig verksamhet under The Tall Ships Races.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • 2017-03-09

  Europe klara för Tall Ships Races Halmstad

  Hårdrocksikonerna Europe intar Ocean Stage på The Tall Ships Races den 30 juni. Under premiärkvällen av den fyra dagar långa folkfesten i Halmstad kommer Joey Tempest och hans mannar bjuda på en riktig countdownfest.
  - Vi är glada över att kunna presentera huvudnumret för The Tall Ships Races första dag. Fredagskvällen avslutas tungt i dubbel bemärkelse på Ocean Stage när Europe äntrar scenen. Det blir både gamla hits och nya riff på Europes turnépremiär i Halmstad säger Rickard Bengtsson, projektledare på Kulturförvaltningen.
  Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits, album som toppat listor i världens alla hörn är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder bandet till svensk mark med fem konserter och premiär den 30 juni på Tall Ships Races i Halmstad.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-02-23

  Folkkära artister till The Tall Ships Races

  Melodifestivalsaktuelle programledaren Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Malmös och Sveriges okrönte rockkung Nisse Hellberg, samt kritikerrosade Pernilla Andersson kommer till Halmstad och The Tall Ships Races i sommar. Det är den andra gruppen artister som presenteras till den fyra dagar långa folkfesten på kajen i Halmstads hamn.
  Rickard Bengtsson, projektledare kulturförvaltningen kommenterar artistsläppet:
  - Vi är glada över att kunna presentera denna grupp av folkkära artister till The Tall Ships Races. Vi ser att de tillför ytterligare bredd till programmet och att de kommer vara uppskattade inslag under evenemangsdagarna!
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-02-10

  Mariette, Linnea och Linnea
  till The Tall Ships Races

  Halmstadtrion Linnea Henriksson, Linnea Olsson och Mariette är de första artisterna som presenteras för Halmstad och The Tall Ships Races i sommar. 30 juni - 3 juli 2017 välkomnar Halmstad The Tall Ships Races för andra gången. Som starthamn har Halmstad privilegiet att ta emot delar av världens mäktigaste och vackraste fartyg.
  - Med stolthet presenterar vi våra tre lokala etablerade artister till sommarens stora händelse. Se och hör dem på Ocean Stage söndagen den 2 juli, säger Rickard Bengtsson, kulturprojektledare.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster