Vanliga frågor

Planerar du ett besök i Halmstad under The Tall Ships Races 30 juni-3 juli? Här kommer några snabba frågor och svar om vad som väntar.

Vad?

Halmstad är starthamn för den internationella havskappseglingen The Tall Ships Races 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De tävlande fartygen seglar i år till Kotka och Åbo i Finland, Klaipeda i Litauen och därefter till målhamnen Szczecin, Polen. Längs med kajerna ligger ett femtiotal av världens mest ståtliga fartyg förtöjda under hela helgen, öppna för besök ombord. Men The Tall Ships Races är också Hallands största evenemang och en folkfest av rang - med fritt inträde. På land bjuds bland annat på massor av aktiviteter, matupplevelser och högklassig livemusik från tre scener, för hela familjen. Halmstad var även värd för The Tall Ships Races 2011länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och årets upplaga kommer att bli en minst lika oförglömlig fest som då.

När?

Fredagen 30 juni-måndagen 3 juli.

Var?

The Tall Ships Races-området sträcker sig från centralt belägna Picassoparken längs med östra sidan av Nissan och ut till Kattegatthamnen. För mer information, se karta nedan.

Vad kostar det?

Det är fritt inträde på området och inga biljetter krävs för att se fartyg eller artister.

Var hittar jag programmet?

Klicka här för att komma till programmet.

Ta sig hit?

Halmstad ligger 14 mil söder om Göteborg och 14 mil norr om Malmö, längs med E6:an och Västkustbanan. Då parkeringsmöjligheterna vid hamnområdet är begränsade rekommenderar vi besökare att resa kollektivt med Hallandstrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, tåglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller expressbussarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En av entréerna ligger i direkt anslutning till Halmstads centralstation.

Läs mer om trafikinformation här.

Tillgänghet?

Vår ambition är att hela området ska vara tillgänglighetsanpassat.

Vilka artister spelar?

Vilka artister som spelar och program för The Tall Ships Races hittar du här.

Får man ha paraply på konserter?

Nej.

Fler frågor?

Vänd dig till någon av våra medarbetare, eller skriv ett meddelande på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om du har frågor som rör The Tall Ships Races under själva evenemanget kan du ringa till kommunens kontaktcenter Halmstad direkt på 035-18 25 15. Telefonerna bemannas på detta nummer från 28 juni till 2 juli klockan 08.00-16.00.

 

Karta över besöksområdet