Trafikinformation

Bästa tipset för en bra början ditt besök är att låta bilen stanna hemma. Ingen tycker det är roligt att leta parkeringsplats.

Ta dig till Tall Ships Races

Cykel
Det finns gott om cykelparkeringar precis intill evenemangsområdet.

Buss

 • Hallandstrafiken utökar busstrafiken under Tall Ships Races och sätter in fler bussturer både i stadstrafiken och i regionbusstrafiken, för att göra det enklare att ta sig in till Halmstad och evenemangsområdet. Sök din resa i Hallandstrafikens app, som du hittar i din app-butik, eller gå in på hallandstrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.
 • Hallandstrafiken har även tagit fram en eventbiljett, som du kan köpa i deras app. Eventbiljetten gäller för fritt resande hela dagen till och med klockan 04.00. Detta är ett alternativ om du inte har Sommarkortet eller annat resekort från Hallandstrafiken.
  Man kan välja att köpa från Varberg, Falkenberg, Hylte eller Laholm in till Halmstad och kan då även resa tillbaka på samma biljett, samt inne i Halmstad under dagen. Eller så kan man välja att köpa en eventbiljett för Halmstad kommun. Mer info finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Det går bra att betala med bankkort ombord på bussen.

Tåg
Från Halmstads centralstation är det bara 25 meter till evenemangsentrén vid Jolly Park.

Bil
Undvik att ta bilen! Antalet parkeringsplatser är mycket begränsat.

Var kan jag parkera?
Förutom stadens ordinarie parkeringsplatser har vi några tillfälliga evenemangsparkeringar (se karta på www.halmstad.se/parkeringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). Ett fåtal av dem ligger i närheten av evenemangsområdet, men de flesta ligger en bit bort, till exempel vid högskolan, Kattegattskolan och Hagöns camping. Evenemangsparkeringarna är:

 • Stationsgatan, vid teknik- och fritidsförvaltningen: 60 platser
 • Stålverksgatan/Margaretagatan: 200 platser
 • Kattegattskolan, gräs: 550 platser
 • Alevallen, grus: 70 platser
 • Hagön, gräs (resa med stadsbussarna till ordinarie taxa till och från evenemangsområdet): 2100 platser

Var finns parkeringsplatser för rörelsehindrade?
De finns på Marknadsplatsen, i nära anslutning till entréerna. Personer med giltigt tillstånd för rörelsehindrade kan parkera på särskilt angivna platser.

Vad kostar det att parkera?
De extra evenemangsparkeringarna är gratis. Ordinarie parkeringsplatser har sin ordinarie parkeringstaxa.

Är de tillfälliga parkeringsplatserna bevakade?
Nej, det finns funktionärer, de övervakar ej bilstölder och liknande. Bilägaren ansvarar själv för ägodelar i bilen. Lämna därför inga värdesaker i bilen.

Hur kommer jag från parkeringsplatsen till evenemangsområdet?
Från Hagön:
Ta buss 63 och stig av vid hållplatsen som heter Båtmansgatan, precis vid evenemangsområdet. Att promenera tar ca 60 minuter (5 km).

Från Kattegattgymnasiet: Antingen promenerar du ca 15 minuter (1,5 km) eller så tar du buss 62 från Skepparegatan eller buss 10, 30, 50 eller 63 från Flygaregatan. Stig av vid hållplatsen Österskans (härifrån är det ca 5 minuters promenad). Buss 63 stannar vid Båtmansgatan, som ligger precis vid evenemangsområdet.

Från högskolan: Ta buss 63 från Kristian IV:s väg (stig av vid Båtmansgatan), eller buss 20 eller 30 från Laholmsvägen (stig av vid Österskans). Att promenera tar ca 15 minuter (1,5 km).

Från Halmstad Arena: Buss 10, 40, 50 eller 73. Stig av vid hållplatsen Österskans. Att promenera tar ca 30 minuter (2 km).

Varför är det så ont om parkeringsplatser jämfört med förra gången Tall Ships Races arrangerades?
Vi har finkammat i princip hela Halmstad för att få fram så många och så bra parkeringsplatser som möjligt. Förra gången Tall Ships Races anordnades kunde vi använda stora tomma ytor i hamnen till parkering, men dessa är nu bebyggda med till exempel Biltemas lager (som rymde ca 1500 bilar) andra ytor har hamnen hyrt ut till olika aktörer och är ej tillgängliga för parkering. I år kan vi inte heller använda Marknadsplatsen som parkering eftersom Stationsgatan är avstängd för allmän trafik gå grund av ökad säkerhet runt evenemangsområdet.

Är det några vägar avstängda?

Ja, enligt följande:

 • Stationsgatan (från Stationsgatan 48 till Turbingatan) är stängd för obehörig trafik.
 • Strandgatan är enkelriktad i nordlig riktning – ingen infart från Viktoriagatan/Slottsbron.

Varför är Stationsgatan avstängd för biltrafik?
För att öka säkerheten och tryggheten. Marknadsplatsen kan inte användas som parkeringsplats för besökande eftersom Stationsgatan med angränsande gator stängs för allmän trafik. Fordon med handikapptillstånd, personal och transporter till företag i området, TSR-personal och utställare är behörig trafik.

MC och moped
För MC och moped klass II (med registreringskylt) gäller befintliga bilparkeringar. Endast moped klass I (utan registeringsskylt) får parkeras vid cykelparkeringarna.

Husbil
Det finns flera ställplatser i kommunen, men observera att CityCamp Halmstad vid Marknadsplatsen är avstängd under evenemanget. Hitta ställplatser härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster