Halmstad en priviligierad stad

I Halmstad bor idag ca 100 000 invånare och under sommarmånaderna förvandlas stadn till en pulserande riviera med alla turister som njuter av kilometerlånga stränder, golfbanor, stadskärnans trivsamma gator och torg, krogar, uteserveringar och andra sköna mötesplatser.

Med sitt gynsamma läge och storlek mitt på den svenska västkusten står Halmstad som destination för engagemang, erfarenhet och kreativitet, och tillsammans är vårt ledord. Det är enkelt att ta sig hit, med flyg, tåg, buss eller bil är du direkt i centrum. Och på plats är det nära och du har "allt inom tio minuter". Med sitt gynnsamman läge mitt i Öresundsregionen, en tillväxtregion - erbjuds en oerhörd potential för evenemang - inom en 15 mils finns hela 4,8 miljoner potentiella besökare att locka till stan. Detta gör det enkelt och priviligierat att arrangera här.

Halmstad ligger strategiskt, mitt på västkusten och med tåg, buss, bil eller flyg hamnar du mitt i de centrala delarna. Med Halmstad City Airport har du 1-times flygtid från Stockholm. Och inom två timmar når du de internationella flygplatserna i Köpenhamn och Göteborg. Med tåg tar du dig med dryga timmen mellan Göteborg - Halmstad och Malmö - Halmstad. Och med E6an från Köpenhamn till Oslo precis utmed stan, är det enkelt att ta sig både söder- och norrut.

I Halmstad finns det ett stort urval hotell, vandrarhem och campingar att tillgå. Gå in på destinationhalmstad.selänk till annan webbplats eller kontakta Halmstad Turistbyrå på 035-12 02 00 för bra tips.

Vad ska du hitta på när du kommer till stan? För besökare i Halmstad finns det mesta på webbplatsen Destination Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Halmstads kommuns officiella webbplats för turism, möten och evenemang. Där hittar du även information från Halmstad Turistbyrå. Du kan planera hela din vistelse i Halmstad, boka boende, se vad som händer i  Evenemangskalendern samt inspireras till utflykter och äventyr.

Sommar i Tylösand.