Sail Training International

Sail Training International (STI) är organisationen bakom The Tall Ships Races. STI är en ideell organisation, politiskt och religiöst obunden med sitt säte i Gorport, England. STI har 25 medlemsländer, däribland Sverige. STI har sina rötter i den allra första seglatsen - the Tall Ships Races som arrangerades redan 1956.

STI organiserar tävlingar och evenemang för segelfartyg i många delar av världen. Den största enskilda händelsen organiseras under sommarhalvåret i europeiska farvatten för ungdomar och är just The Tall Ships Races. The Tall Ships Races planeras fyra år i förväg med en noga utvald rutt för att besöka olika hav och platser runt om i Europa, från Östersjön till Medelhavet. När STI har valt vilket havsområde som är aktuellt är samtliga relevanta hamnar i regionen välkomna att lämna anbud att bli värdhamn. Första eventet 1956 var inte tänkt att bli återkommande, utan skulle mer ses som ett storslaget farväl till de klassiska traditionsfartygen. Detta blev istället starten på en succé och intresset kring traditionsfartygen fick en rejäl fart. Grundregeln är att minst 50 % av besättningen ska estå av ungdomar 15 - 25 år. Och det är mer regel än undantag att de flesta saknar erfarenhet av segling. STIs syfte är att utveckla och utbilda unga människor genom segelerfarenhet och oberoende av nationalitet, kultur, religion, kön eller social bakgrund. STI är registrerad som en välgörenhetsorganisation (icke vinstdrivande) och har världsomfattande medlemskap och aktiviteter.

Varje land har en lokal organisation som ingår i STI. Sail Training Association of Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (STAS) är den svenska och föreningens uppgift är bland annat att informera om möjligheter för svenska ungdomar att segla ombord på svenska segelfartyg. Men också att organisera deltagande från svenska fartyg i TSR samt organisera och koordinera ansökningar för svenska städer som önskar vara värdhamn under The Tall Ships Races.

Medlemsländer i STI: Australien, Belgien, Bermuda, Canada, Danmark, England, Finland, Frankrike, Grekland, Holland, Indien, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Sydafrika, Spanien, Sverige, Tyskland och U.S.A.