Tävlingsrutten

Karta över TSR 2017

2017 går tävlingen mellan fem värdhamnar i Östersjön. Hos dessa hamnar finns erfarenhet från elva Tall Ships Races, och de ser alla fram emot att välkomna besättningar och besökare för en härlig folkfest. Med start i Halmstad seglar fartygen till Finland och Litauen på sin resa mot det slutliga målet i Szczecin.


Halmstad, Sverige 30 juni - 3 juli

Halmstad ligger mitt på Sveriges västkust, mitt i en av Skandinaviens mest expansiva regioner. Staden erbjuder ett stort utbud av kultur och underhållning, underbar natur och en närhet till havet. Halmstad har stor erfarenhet av att arrangera lyckade evenemang, och var värdhamn åt The Tall Ships Races 2011.

Kotka, Finland 13 juli - 16 julilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kotka är en stad vid havet som ligger vid mynningen av floden Kymmene. Staden har lång erfarenhet av att arrangera stora internationella evenemang, och under The Tall Ships Races kommer fokus att ligga på den vackra ön Kotkansaari i centrala Kotka, och även stadens hamn.

Åbo, Finland 20 juli - 23 julilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Åbo är med sina dryga 200 000 invånare Finlands sjätte största stad. Fartygens väg genom skärgården är spektakulär, innan skeppen anländer mitt i Åbo på ån Aura.

Klaipeda, Litauen 29 juli - 1 augustilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Klaipeda är sedan medeltiden en viktig hamnstad och ett centrum för bland annat industrier, kultur och vetenskap. Staden ser fram emot att välkomna de tävlande i The Tall Ships Races för tredje gången och är redo för att bjuda på en spektakulär folkfest.

Szczecin, Polen 5 augusti - 8 augustilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Szczecin är en stad som är mycket engagerad i segling. Med enkel tillgång till Östersjön och floden Oder är staden idealisk som både hamnstad och turistdestination. Skogarna, naturreservaten, sjöarna och stränderna skapar en unik och vacker miljö.