Nyheter

 • 2017-04-27

  Norlie & KKV till The Tall Ship Races i Halmstad

  Stjärnduon Norlie & KKV avslutar söndagskvällen den 2 juli på Ocean Stage under The Tall Ships Races. Hitlåtar som ”Ingen annan rör mig som du” och ”Där jag hänger min hatt” har gjort dem till några av de mest lyssnade svenska artisterna.Norlie & KKV består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) och är en av Sveriges mest framgångsrika duor. Fostrade i ett hiphopsverige präglat av artister som Snook och Maskinen , rörde sig Norlie & KKV tidigt utanför genrens traditionella ramar.2011 slog Norlie & KKV igenom med låten ”När jag går ner” och har sedan dess fortsatt sin resa rakt framåt. 2013 vann de pris som Årets nykomling på P3 Guld och samma år släpptes debutalbumet ”Snart”, som innehåller de framgångsrika låtarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Båda nådde topp 10 på Sverigetopplistan. Med en hyllad turné och ett uppträdande i folkliga ”Allsång på Skansen” lade de Sverige för sina fötter.Läs hela pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-04-20

  Eric Gadd & Blacknuss ger soul till Halmstad

  Blacknuss, ofta kallade soultraditionens förnämsta ambassadörer i Sverige, kommer tillsammans med Sveriges främste soulman Eric Gadd att skapa magi på River Stage fredagen 30 juni.
  I år är det 25 år sedan det numera legendariska musikkollektivet Blacknuss uppstod på jazzklubben Fasching i Stockholm. Blacknuss blandar soul, R&B, jazz och urbana beats. Under ledning av den energiske trumslagaren och kapellmästaren Martin Jonsson har Blacknuss kommit att bli Sveriges svar på amerikanska The Roots. Blacknuss hade 1994 hits med låtarna "It Should Have Been You", "Last Night A DJ Saved My Life" och senare 1996 med låten "Dinah".
  Eric Gadd är en av de starkaste profilerna på den svenskasoulscenen. 1991 släppte han den engelskspråkiga skivan Do You Believe in Gadd?. 2008 återgick han till svenska texter på albumet Stockholm står kvar men jag ligger. Senaste albumet Fiende eller vän släpptes 2013.
  Läs hela pressmeddelandetlänk till annan webbplats
 • 2017-04-11

  Världsmästare swingar loss på The Tall Ships Races

  Under The Tall Ships Races får besökare chansen att utmana Sandra Carlborg, världsrekordinnehavare i golfgrenen longdriving. Under den fartygsfyllda folkfesten kommer hon att dela med sig av tips och erfarenheter. Ta chansen att prova golf i en spektakulär miljö omgiven av högmastade fartyg. Sandra Carlborg, innehavare av världsrekordet på 357,7 meter och flerfaldig världsmästare, är van att genomföra event men är ovan vid den udda omgivningen.
  -Jag har flera tävlingar och event inplanerade i år men något säger mig att detta kommer vara lite speciellt. Normalt sett är jag på en golfbana eller en driving range men den här gången ska vi slå in i en bur som är uppställd i evenemangsområdet och det ska bli jättespännande, säger Sandra Carlborg.
  Hon har med sig flightscope, som mäter bollens flykt och kan återge en mängd olika värden som bland annat total längd på slaget. Alla som utmanar henne kan, om de vill, få feedback på sina slag. Golfaktiviteten är ett samarbete mellan projektet Golfhuvudstaden och tryckeriföretaget KB Media.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
 • 2017-04-10

  Rockikonerna D-A-D spelar på The Tall Ships Races

  Fredagen den 30 juni intar det danska rockbandet D-A-D Ocean stage, vilken de även delar med superbandet Europe som går på scenen efter D-A-D. En oförglömlig kväll i rockens tecken utlovas!Bandet bildades i Köpenhamn 1982 under namnet Disneyland After Dark. Den 3 mars 1984 räknar bandet som sitt födelsedatum då de gjorde sin alla första spelning ihop på Musikcaféen i Köpenhamn samt hade med Jacob Binzer på gitarr för första gången.D-A-D släppte sin första EP 1985 och har nu spelat tillsammans i över 27 år. Deras första fullängdsplatta Call of the Wild släpptes 1986. Det stora genombrottet kom 1989 med skivan No Fuel Left for the Pilgrims där deras monsterhit Sleeping my day away fanns med. D-A-D:s senaste och elfte album DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK släpptes 2011.
 • 2017-04-07

  Arnold Schwarzenegger inbjuden till Halmstad

  Söndag 2 juli, mitt under The Tall Ships Races, genomförs en alldeles särskild styrkemätning. För första gången arrangeras nämligen en CrossFit-tävling ombord på ett fartyg. Flera stjärnor är inbjudna senast i raden är Arnold Schwarzenegger. Tävlingen är världsunik, då den genomförs ombord på den 39 meter långa skonerten HMS Falken. CrossFit Svea står som arrangör.CrossFit är ett globalt fenomen som förenar och engagerar många världen över. I träningsformen görs funktionella rörelser som utförs under hög intensitet. Vanligen tävlar man i en så kallad box (platsen där träningen sker), men nu kommer det för första gången tävlas i CrossFit ombord på ett fartyg. Försvarsmaktens utbildningsfartyg HMS Falken, som ligger vid kaj inne på evenemangsområdet, blir platsen för tävlingen. Flera kända profiler inom CrossFit är inbjudna, bland annat Karl Dyall som tävlat i Games (CrossFit VM).Tävlingen anordnas i samarbete med Halmstadbaserade CrossFit Svea. Malin och Patrik Braw från CrossFit Svea befinner sig just nu i Venice Beach, Kalifornien, för att personligen överlämna en tävlingsinbjudan till Arnold Schwarzenegger. På ikoniska Golds Gym i Venice tränar nämligen Arnold Schwarzenegger fortfarande regelbundet. Han är en av manlig bodybuildings största stjärnor genom tiderna och har gjort en internationell filmkarriär. Han har även varit guvernör i Kalifornien.
 • 2017-03-31

  Hov1, Mwuana och Galavant spelar på Tall Ships Races

  Hip hop-, rap- och housemusik utgör det senaste tillskottet i programmet under The Tall Ships Races sista helgen i juni. Sveriges mest hypade rappare Mwuana, det lokala sjärnskottet Galavant samt populära Hov1 utgör ett ungt inslag i sommarfesten.Hov1 fick sitt genombrott sommaren 2016 med legendariska spelningar på bland annat Emmabodafestivalen, Storsjöyran och framför allt med ett bejublat framträdande på Rockbjörnen. Debutsingeln ”Hur kan du säga saker” skrevs redan när de flesta av killarna gick på gymnasiet och har följts upp av ”Kärleksbrev” med över 4 miljoner spelningar på Spotify och ”Ska vi?” – allt skrivet rakt ur hjärtat utan censur.Halmstadkillarna i Galavant klev in i rampljuset 2013 med debutsingeln ”Tonight” som sålde platina och som streamats närmare 7 miljoner gånger. Med spelningar på Summerburst, Bråvalla och Where Is The Party har grabbarna stor erfarenhet att fånga publiken med sina shower. Galavant har släppt låtar med bolag som Ultra Music, Universal, och Ministry Of Sound, skrivit hits som ”World Of Dreams”, ”Rule The World”, ”Sing This Song”, och ”Zero”, och nu signat med två nya partners: Armada Music och Sony.Mwuana är en av Sveriges mest omtalade och hetaste namn på rapscenen just nu. Han har skakat om hiphop-Sverige med sin unika röst och råa och ärliga texter. Med kreativitet som få fortsätter han att leverera musik som överraskar. 2015 debuterade han med en hyllad EP-trilogi som strax därefter tilldelades priset för Årets hiphop på Manifestgalan (indiebolagens motsvarighet till Grammisgalan). Dessutom nominerades han i samma kategori på P3 Guld.Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-03-24

  Babblarna besöker The Tall Ships Races

  De har gjort succé som barnprogram på SVT. Nu är Babblarnas musikal är klara för The Tall Ships Races. Diddi, Doddo och de andra dansar upp på scen under The Tall Ships Races den 1 juli. Babblarna bjuder på en svängig, interaktiv och rolig musikal där ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler. Babblarna riktar sig främst till barn 2-5 år.Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats
 • 2017-03-13

  TSR-armband finansierar seglats för ungdomar

  Tusen sålda armband skulle kunna finansiera en traineeplats för en ungdom på The Tall Ships Races. Daglig verksamhet i Halmstads kommun, som tidigare gjort armband till Funkismello, gör det nu tillsammans med Halmstads största evenemang 2017.
  Armbanden är ett av flera projekt som daglig verksamhet har tillsammans med The Tall Ships Races.
  Kerstin Andersson, verksamhetschef i Halmstads kommun:
  - Armbanden har varit en succé i tidigare sammanhang och vi tror att en försäljning på Tourist Center och förhoppningsvis även i några butiker i city kommer att göra det möjligt för oss att finansiera en plats för en ungdom på ett fartyg.
  Det kommer också vara möjligt för besökare att själv göra dessa armband tillsammans på daglig verksamhet under The Tall Ships Races.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • 2017-03-09

  Europe klara för Tall Ships Races Halmstad

  Hårdrocksikonerna Europe intar Ocean Stage på The Tall Ships Races den 30 juni. Under premiärkvällen av den fyra dagar långa folkfesten i Halmstad kommer Joey Tempest och hans mannar bjuda på en riktig countdownfest.
  - Vi är glada över att kunna presentera huvudnumret för The Tall Ships Races första dag. Fredagskvällen avslutas tungt i dubbel bemärkelse på Ocean Stage när Europe äntrar scenen. Det blir både gamla hits och nya riff på Europes turnépremiär i Halmstad säger Rickard Bengtsson, projektledare på Kulturförvaltningen.
  Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits, album som toppat listor i världens alla hörn är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder bandet till svensk mark med fem konserter och premiär den 30 juni på Tall Ships Races i Halmstad.
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-02-23

  Folkkära artister till The Tall Ships Races

  Melodifestivalsaktuelle programledaren Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Malmös och Sveriges okrönte rockkung Nisse Hellberg, samt kritikerrosade Pernilla Andersson kommer till Halmstad och The Tall Ships Races i sommar. Det är den andra gruppen artister som presenteras till den fyra dagar långa folkfesten på kajen i Halmstads hamn.
  Rickard Bengtsson, projektledare kulturförvaltningen kommenterar artistsläppet:
  - Vi är glada över att kunna presentera denna grupp av folkkära artister till The Tall Ships Races. Vi ser att de tillför ytterligare bredd till programmet och att de kommer vara uppskattade inslag under evenemangsdagarna!
  Läs pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster