Besökare

Här kommer du framöver att hitta program för alla dagar under The Tall Ships Races i Halmstad 2017. Vi smygstartar med att presentera artisterna som kommer spela på de tre scenerna i hamnområdet.

D-A-D

Bandet bildades i Köpenhamn 1982 under namnet Disneyland After Dark. Bandet släppte sin första EP 1985 och har nu spelat tillsammans i över 27 år. Deras första fullängdsplatta Call of the Wild släpptes 1986. Det stora genombrottet kom 1989 med skivan No Fuel Left for the Pilgrims där deras monsterhit Sleeping my day away fanns med. D-A-D:s senaste och elfte album DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK släpptes 2011.
D-A-D spelar på Oceans Stage fredagen den 30 juni, före Europe, så förbered dig för en sprakande rockfest!

D-A-D:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mwuana

Mwuana är en av Sveriges mest omtalade och hetaste namn på rapscenen just nu. Han har skakat om hiphop-Sverige med sin unika röst och råa och ärliga texter. Med kreativitet som få fortsätter han att leverera musik som överraskar. 2015 debuterade han med en hyllad EP-trilogi som strax därefter tilldelades priset för Årets hiphop på Manifestgalan (indiebolagens motsvarighet till Grammisgalan). Dessutom nominerades han i samma kategori på P3 Guld.

Mwuanas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hov1

Hov1 fick sitt genombrott sommaren 2016 med legendariska spelningar på bland annat Emmabodafestivalen, Storsjöyran och framför allt med ett bejublat framträdande på Rockbjörnen. Debutsingeln ”Hur kan du säga saker” skrevs redan när de flesta av killarna gick på gymnasiet och har följts upp av ”Kärleksbrev” med över 4 miljoner spelningar på Spotify och ”Ska vi?” – allt skrivet rakt ur hjärtat utan censur. Hov1:s 4:e singel ”Hjärtslag” gick direkt in på plats 14 på Spotify-topplistan i Sverige. 2017 inleddes starkt med singeln ”Gråzon” (5 miljoner streams på Spotify) och en utsåld vårturné.

Hov1 på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Galavant

Halmstadkillarna i Galavant klev in i rampljuset 2013 med debutsingeln ”Tonight” som sålde platina och som streamats närmare 7 miljoner gånger. Med spelningar på Summerburst, Bråvalla och Where Is The Party har grabbarna stor erfarenhet att fånga publiken med sina shower. Galavant har släppt låtar med bolag som Ultra Music, Universal, och Ministry Of Sound, skrivit hits som ”World Of Dreams”, ”Rule The World”, ”Sing This Song”, och ”Zero”, och nu signat med två nya partners: Armada Music och Sony.

Galavant på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Babblarna

Äntligen har de minsta barnens favoriter blivit en föreställning! En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler. Riktar sig främst till barn 2-5 år.

Babblarnas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Babblarnas Youtubekanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Europe

De svenska hårdrocksikonerna inleder sin sommarturné i Halmstad den 30 juni. Europe fick sitt stora internationella genombrott 1986 med megahiten "The Final Countdown". Anförda av sångaren Joey Tempest har de sedan dess turnerat otaliga varv jorden runt och har totalt släppt tio album, det senaste heter "War of Kings".

Europes Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Europes webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hasse "Kvinnaböske" Andersson

2015 gjorde Hasse Andersson dundersuccé i Melodifestivalen med ”Guld och gröna skogar” och slutade fyra i finalen. Sedan dess har skåningen på nytt blivit en av våra mest folkkära artister. Under våren är han programledare i Melodifestivalen. Hasses sånger blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund”. Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i cirka 20 album och många singlar.

Hasses Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hasses Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nisse Hellberg

Nisse Hellberg är högaktuell med sitt åttonde album ”Vägen västerut”. Redan första veckan klättrade albumet in på en tredje plats på Sverigetopplistan och vid releasespelningarna i Malmö blev det publikrekord. Sedan Wilmer X pausade och solokarriären tog fart för tio år sedan har Nisse Hellbergs musik varit influerad av country, men det är först nu som vi fått ta del av ett renodlat countryalbum på svenska.

Nisses Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pernilla Andersson

Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”Årets Kompositör” och ”Årets Artist” samt ett av George Martin personligen utdelat producentpris (”The Sir George Martin Award”) har Pernilla Andersson släppt albumet "Tigrinnan" (2016) som hon själv tycker var ett av de svåraste, känslomässigt, att skriva. Albumet blev kritikerrosat, turné följde under året och Pernilla blev nominerad till en grammis i kategorin "Årets Folkmusik/Singer-Songwriter".

Pernillas Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pernillas Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sedan tidigare har har ytterligare en trio artister presenterats. De är uppväxta i Halmstad och har under de senaste åren blivit stjärnor på den svenska musikscenen. Här följer en kort presentation av trion:

Linnea Henriksson

P3-guldvinnaren släppte den nya singeln ”Säga mig” i januari 2017. Linnea har under de senaste åren också gjort uppskattad programledarkarriär, både för radioprogrammet Hallå P3 och Musikhjälpen 2014-15.

Linneas Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Linneas Facebooksidalänk till annan webbplats

Mariette

Gjorde stor succé våren 2015 i Melodifestivalen. Låten ”Don't Stop Believing" kom på tredje plats, utsågs till Årets genombrott och har över 4 miljoner spelningar på Spotify. Hon gjorde också 2015 års Stockholm Pride-låt "My Revolution". I augusti 2016 släpptes hennes singel "Can't kill my vibe". Våren 2017 ställer Mariette upp i Melodifestivalen.

Mariettes Facebooksidalänk till annan webbplats

Linnea Olsson

Är aktuell med nytt material två år efter sin senaste skiva, hyllade "Breaking and Shaking" är. I år släpper hon två EPs: "FOR SHOW" den 24 februari och "NOT FOR SHOW" i september. Nyligen släpptes första singeln "Weekend". Linnea Olsson är just nu också aktuell som cellist och körsångerska på Frida Hyvönens nya album och turné.

Linneas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Linneas Instaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karta över besöksområdet
Galavant
Linnea Olsson
Galavant
Linnea Olsson
Mariette
Mariette
Nisse
Pernilla
Linnea Henriksson
Mariette
Linnea Olsson